Vieraat

Finncon 2010:ssä nähdään vieraina mielenkiintoisia henkilöitä koti- ja ulkomailta.

Ellen KushnerYhdysvalloista tapahtumaan saapuu kirjailija Ellen Kushner. Kushner tunnetaan fantasian taitajana, esiintyjänä, radiojuontajana, opettajana ja luennoitsijana. Hänen teoksensa ovat voittaneet mm. Locus-palkinnon, World Fantasy Awardin ja Mythopoeic Awardin. Suomeksi häneltä on viime vuonna ilmestynyt romaani Thomas Riiminiekka.


Pat CadiganPat Cadigan on Yhdysvalloista kotoisin oleva, nykyisin Lontoossa asuva kirjailija, joka tunnetaan kyberpunk-teoksistaan, mutta on yhdistellyt teoksissaan niin science fictionia, fantasiaa, kauhua kuin esim. salapoliisikertomustakin. Cadigan on kirjailija, toimittaja, opettaja ja science fictionin puolestapuhuja. Hän on voittanut kahdesti Arthur C. Clarke -palkinnon romaaneillaan.


Sari PeltoiemiTapahtuman kotimainen kunniavieras on kirjailija Sari Peltoniemi. Peltoniemi on kirjoittanut useita novelleja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Hän on ollut ehdolla Juniori-Finlandian saajaksi ja voittanut Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon vuonna 2002.


Liisa RantalaihoFanikunniavieraamme on tamperelainen Liisa Rantalaiho. Rantalaiho tunnetaan fandomissa Spektren perustajajäsenenä, Portti-novellikilpailun pitkäaikaisena tuomarina ja Portti-lehden kriitikkona sekä filkkilaulannan tekijänä ja esittäjänä. Suomen Tieteiskirjoittajat ry myönsi hänelle Kosmoskynä-palkinnon vuonna 2006 ansioistaan suomalaisen tieteiskirjallisuuden edistäjänä.