Media

9.7.2010 Lehdistön edustajille: Akkreditoidu Jyväskylän Kesän kautta saadaksesi kaikki tiedotteet ja pressibadgen!

Pohjoismaiden suurin tieteis- ja fantasiakulttuuritapahtuma Finncon Jyväskylän yliopiston päärakennuksella 16.–18. heinäkuuta 2010. Vapaa pääsy.

Kuudennentoista kerran järjestettävä Finncon käy kaikkein kiinnostavimman fiktion kentän kimppuun tarkastelemalla sen historiallisia juuria ja sen leviämistä kaikkeen kulttuuriin: elokuviin, tv-sarjoihin, sarjakuviin ja kirjallisuuteen. Samalla juhlitaan suomalaisen science fictionin 150-vuotista taivalta.

Ulkomaisina kunniavieraina ovat kyberpunkin kuningattareksi kutsuttu Pat Cadigan (UK) ja fantasiakirjallisuuden kärkinimiin kuuluva Ellen Kushner (USA). Kotimainen kunniavieras on suomalaisen fantastisen kirjallisuuden kärkeen kuuluva Sari Peltoniemi. Fanikunniavieras on tieteisfiktion tutkimuksen kentässä vaikuttava professori emerita Liisa Rantalaiho.

Viikonlopun aikana järjestetään lähes sata ohjelmanumeroa: luentoja, paneeleja, työpajoja ja muita esityksiä. Finncon esittelee alan uusimpia julkaisuja ja suomalaista sf-harrastamista.

Finncon 2010 on osallistujille ilmainen tapahtuma, ja se järjestetään apurahojen, mainostulo-jen ja runsaan vapaaehtoistyön voimin. Päävastuun järjestelyistä kantavat Jyväskylän Science Fiction seura 42 ja Finncon-yhdistys ry. yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa.

Tiedotteita

Pressikuvia

  • Kunniavieraat Helsingissä 14.-15.7.: zip-paketti
    kuvat kushner1-3 Tero Ykspetäjä, loput Kati Clements
  • Kunniavieraiden vanhat kuvat: zip-paketti

Yhteystiedot:

(Henkilöiden yhteystiedot poistettu tapahtuman jälkeen – info-osoite vastaa tarvittaessa tiedusteluihin.)

Tapahtuman yleinen sähköposti: <info@2010.finncon.org>
Tapahtuman tiedottaja: Ella Peltonen
Kunniavieraat: Kati Clements