Wreckamovie-festivaalilla mukana yli 30 tuotantoa!

 

Wreckamovie Festival-tapahtuma kahdessa kerroksessa! Osallistumassa yli 30 Wreckamovie-yhteisön tuotantoa ympäri maailmaa (mm. Sveitsi, Saksa, Norja, Ruotsi, Yhdysvallat). Elokuvatarjonnan lisäksi tapahtumassa on tarpeiston ja tuotantovalokuvien näyttely sekä ohjelmaa elokuvientekijöiden kanssa. Wreckamovie Festival käsittelee koko tuotantoprosessia, joten näytillä on sekä täysin valmiita että työn alla olevia tuotantoja.

Tuotantonäyttelyssä yläkerrassa on esillä valokuvia, julisteita, tekstejä, rekvisiittaa ja muuta tarpeista (mm. Star Wreck- ja Iron Sky -elokuvista). Nähtävillä myös bluescreen-laitteisto: näe miten pieneen tilaan universumin kuvaaminen mahtuu! Näyttely on avoinna la–su 17.–18.7.

Wreckamovien perustajat Tuotantoyhtiö Energiasta ovat paikalla, kertomassa uudesta Iron Sky-elokuvastaan sekä ensimmäisestä elokuvastaan, kansainvälisesti katsotuimmasta suomalaisesta elokuvasta Star Wreckistä. Myös muita Wreckamovien tuottajia ja jäseniä on mahdollista tavata ja jutustella rauhassa vaikka kahvikupposen äärellä.

Alakerran elokuvateatterissa on esitettävää aamusta iltaan; draamaa, komediaa, dokumenttia, postmodernia satua, scifiä, fantasia; kokopitkää ja lyhyttä elokuvaa, kännykkäkamerapätkiä, animaatioita, musiikkivideoita, fanifilmejä yms.

pe–su 16.–18.7. Ikäraja tarkastamattomuuden vuoksi K–18.

Poimintoja ohjelmasta:

  • SnowBlind — saksalainen täyspitkä scifi-länkkäri Snowblind saa suomalaisen ensi-iltansa tapahtumassa. Snowblind on ensimmäinen Wreckamovien kautta tehty 3D-elokuva
  • Mitä meistä tuli — arvostettu kotimainen kokopitkä draamaelokuva luokkakokouksesta
  • Tokio Baby – kotimainen elokuva kertoo 15-vuotiaasta Saarasta, joka haikailee Animeconiin kotimaatilaltaan. Mielikuvitusystävä Aikon tempaukset karkottavat tylsyyden mutta myös vanhempia.
  • Chihuahua – helsinkiläisen The Firsts-bändin burleski-musavideo
  • World Film Collective – Maailman köyhimpiä lapsia auttava järjestö järjestää elokuvateko-työpajoja sekä köyhissä että rikkaissa maissa. Suurin osa heidän tuotannoistaan on lyhyitä, kännykkäkameralla kuvattuja dokumentteja, joissa lapset kertovat elämästään.

Tarkempi esitysaikataulu paikan päältä sekä Wreckamovie-festivaalin sivuilta.

Wreckamovie Festival-tapahtuman Jyväskylän yliopiston Ilokivi-rakennuksessa perjantaista sunnuntaihin 16.-18.7. Ilmainen sisäänpääsy, elokuvat tarkastamattomuuden vuoksi K-18. Järjestetään yhdessä Suomen suurimman science fiction- ja fantasiatapahtuma Finnconin sekä Jyväskylän Kesän kanssa.

Tietoa Wreckamoviesta:

Star Wreckin ja Iron Skyn tekijöiden vuonna 2008 perustama Wreckamovie on ainutlaatuinen yhteisöllinen tuotantoalusta internetissä, joka antaa kenelle tahansa mahdollisuuden ottaa osaa media- ja elokuvatuotantoihin. Tehtäviin, ehdotuksiin ja karmaan perustuva järjestelmä tekee maailmanlaajuisen yhteistyön helpoksi ja yksinkertaiseksi tuotantojen johtajille.

Wreckamovien kautta voi tehdä kaikenlaista mediaa. Elokuvia, filmejä, animaatiota, nettivideosarjoja, musiikkivideoita, tietokonepelejä, radio-ohjelmia, oopperaa ja kirjoja. Osana tuotantoprosessia Wreckamovieta käyttävät mm. Suomen kallein elokuvatuontanto Iron Sky, kroatialainen radiokanava 5+ sekä Savonlinnan oopperajuhlilla 2012 esitettävä Opera by You.

Lisää:

Lisätietoja:

 

Kommentointi on suljettu