Teos julkistaa fantasia- ja scifikirjoituskilpailun

Kustannusosakeyhtiö Teos julkistaa Finnconin yhteydessä suuren fantasia- ja scifikirjoituskilpailun. Kilpailuaika päättyy 31.3.2011, ja voittaja julkistetaan ensi vuoden Finnconissa Turussa kesällä 2011. Kilpailuohjeet löytyvät Teoksen kotisivuilta.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kustannustoimittaja Maarit Halmesarka, kustantaja Silja Hiidenheimo, kirjailija Mikko Rimminen sekä tuomariston puheenjohtajana kirjailija Johanna Sinisalo.

“Fantasia ja science fiction – niin suosittuja kirjallisuudenlajeja kuin ne maassamme ovatkin – nähdään monesti lajityyppeinä suppeasti. Fantasia ja scifi ovat suuren yleisön silmissä usein vain Taru sormusten herrasta -tyyppisiä myyttisiä satuseikkailuja tai avaruusmatkoihin ja tulevaisuuden tekniikkaan keskittyviä jännäreitä. Lajityyppien sateenvarjon alle mahtuu kuitenkin oikeastaan kaikki kirjallisuus, jossa arkitodellisuuden rajat rikotaan – tehtiin se sitten surrealismin, kauhun tai vaikkapa satiirin keinoin. Suomesta on pitkään puuttunut tämän lajin romaanikilpailu, ja Teos pyrkii nyt osaltaan täyttämään tämän mustan aukon”, kilpailuraadin puheenjohtaja Johanna Sinisalo kommentoi.

Kommentointi on suljettu