Paikka Ihmeelle – vuoden 2012 Finncon

Tätä kirjoitettaessa meneillään oli hermojaraastavan jännittävä kilpailu meidän kaikkien rakastaman Finnconin sijainnista vuoden 2012 sijainnista. Conzinemme apulaistoimittaja haastatteli kisakumppanien Espoon, Kuun pimeän puolen, Helsingin sekä Tampereen, edustajia selvittääkseen, mitä heillä on tarjottavana con-kansalle.

Mitä Espoo lupasi tarjota? Ennen kaikkea ylimääräisen päivän (31.6.) kaikille. Tapio Ranta-ahon sekä Aleksi Kuution mukaan Espoolla on ylipäätään kaikkea enemmän, esimerkiksi isoimmat verot ja Fortumin pääkonttori. Katu-uskottavuutta tuovat Matinkylän ghetto, Bodom-järvi sekä Jorma Ollila. Moton mukaisesti Espoossa tapahtuu jotain kummaa – apinan raivolla. Espoossa järjestettävän Finnconin tapahtumapaikaksi lupailtiin joko Aalto-yliopistoa tai vaihtoehtoisesti valtavaa lauttaa.

Helsinki sanoi suoraan pitävänsä Espoon pyrkimyksiä vain keskinkertaisena yrityksenä luoda brändiä ja että sen markkinointi on suorastaan valheellista. Tunnetusti pääkaupunkiseudulla on vain Helsinki ja sen conit ovat parhaita – ellei peräti ylivertaisia. Helsingin Jukka Hoo raportoi myös kuulleensa, että ääni Tampereelle on ääni Finnconille (mistä animeseura Kamy tosin lienee eri mieltä). Helsinki maailman keskuksessa sisältää lukuisia vaihtoehtoja, joista valitaan sitten Jyväskylän tuomien kokemusten perusteella. Unelmakunniavieras olisi William Shatner. Motoksi Jukka Hoo julistaa ytimekkäästi: ”Helsinki – Tietenkin.”

Tampere tähdensi, että kronologisesti vuonna 2012 conin järjestämisvuoro olisi heillä. Tampere sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, parempien kuin esimerkiksi Kuun pimeä puoli. Siellä on erilaisia peikkoja, Kapteeni Kuolio sekä koski. Paikkana toimisi juuri remontoitu yliopisto, jonka lähistöllä on niin rautatieasema, baareja, hotelleja kuin hautuumaakin. Karo Leikonmaa muistutti myös, että esimerkiksi vuoden 2010 molemmat turvallisuusvastaavat sekä ¾ järjestysmiehistä ovat Tampereelta – väärän henkilön voittaessa saattaa tiedossa siis olla melko pahoja järjestyshäiriöitä. Ideaalin kunniavieraan kerrottiin olevan Mievillen ja moton ”Tampere tietää mitä tekee!”

Jarmo Puskala puolestaan ylistää Kuun pimeää puolta Finncon 2011:N pitopaikkana. ”Kuun pimeällä puolella tarvitaan paljon orjatyöv… siellä on paljon nähtävää.” Puskala hehkuttaa. ”Ja myös bändi P!nk Floyd on kotoisin sieltä.” Tarjolla on happea: kukaan muu ehdokkaista ei tarjoa happea con-paikan puolesta. Ideaaliksi kunniavieraaksi mainitaan ”Hakaristin herran” kirjoittaja Adolf Hitler. Tilana toimisi The Great Hall, jossa on loistava akustiikka ja joka on suunniteltu suurille ihmismäärille. Lisäetuna se on suunniteltu näyttämään hyvältä myös raunioina, toisin kuin Espoo, joka näyttää hyvältä ainoastaan raunioina, jos silloinkaan. Kuussa on jokaisella paikka varjossa ja neonmainosten näkyvyys täydellistä. Se on myös tasa-arvoisen lähellä kaikkia, siksi on vain todettava: ”Kuu – syötävän hyvä con-paikka!”

Mitä tapahtui, kuka voitti? Se selviää hyvinkin pian…

- Kati Oksanen, Tutku 2011

Kommentointi on suljettu