Finncon 2012 Tampereelle

Vuoden 2012 Finncon on valittu pidettäväksi Tampereella. Ensimmäistä kertaa Finnconin historiassa tapahtumapaikka ratkaistiin yleisöäänestyksellä, aikaisemmin paikka on sovittu fandomin yhteistyökokouksessa. Äänestyksessä Tampere oli ylivoimainen 90 äänellä. Toistakymmentä ääntä saivat myös Kuu ja Helsinki (tässä järjestyksessä), Espoo vähän vähemmän.

Jyväskylän conitea onnittelee Tamperetta ja toivottaa onnea järjestelyihin!

2 kommentit
Jätä kommentti »

 1. Onnittelut Tampereelle ja onnittelut toimivista järjestelyistä, ainoa pieni miinus voisi olla luentosalin oven narina, öljypartio tai vahtimestari olisi voinut auttaa siihen.

  Hieman toisaalta ihmetytti järjestysmiesten määrä conissa, onko ollut suuriakin joukkotappeluita, yleistä vallattomuutta ja häiriökäyttäytymistä aiempina vuosina;)

  Mutta kun kerran turvallisuudesta on huolehdittu hyvin, kuten myös vedensaannista oltiin huolehdittu toisin kuin monissa muissa tapahtumissa:
  Jonkinlainen scifihenkinen asuste olisi ollut hieno lisä järjestysmiesten asuksi. Ehkä ensi tai seuraavana vuonna joku jaksaa ideoida jotain?

 2. Heippa ja kiitos kommentista!

  Turvallisuusvastaavan ominaisuudessa voin kommentoida tuota JV:iden määrää. Eli kyseessä on siis poliisin vaatima asia, joten meillä ei ihan hirveästi ollut siihen mahdollisuuksia vaikuttaa. Sen lisäksi alue on todella laaja (Yliopiston päärakennus, ulkoalueet, Ilokivi, Kirjailijatalo), joten väkeäkin on hyvä olla. Kaiken kaikkiaan vuorossa taisi olla 6 JV:tä (+ turvallisuusvastaavat, joita oli kaksi), mutta näkyvyys vaan oli hyvä. Vertailun vuoksi voidaan sanoa, että esim. 2009 järjestyksenvalvojia oli useita kymmeniä! Suoranaisia järjestyshäiriöitä ei odotettu eikä niitä ollutkaan, mutta suurien ihmismassojen hallinnointi vaativat järjestyksenvalvojia. Teoriassa olisi myös ollut mahdollista, että tapahtumassa olisi ollut levottomuuksia esim. homo-debaattiin liittyen (paikalla kun oli Setan pöytäkin), mutta näiltä onneksi vältyttiin. Lämpimällä ilmalla myös omien alkoholijuomien nauttiminen anniskelualueen ulkopuolella oli varteenotettava vaihtoehto, vaikkakin järjestyssäännöissä kielletty.

  Mitä tulee JV:iden asun muokkaukseen: tästä laki säätää melko paljon. Lain mukaan järjestyksenvalvojien tunnukset ovat tietyt, tekstiä myöten (sen täytyy olla sanatarkasti niin). Myös käytännönläheisyys on oleellinen osa järjestyksenvalvojien vaatetusta, joten ihan hirveän paljoa ei voida lähteä muokkaamaan, niin hauskaa kuin se olisikin. Eli laki menee tässä monen asian ohi eikä JV:iden asustusta voi kamalasti muuttaa. Tunnuksia on toki erilaisiakin, tänä vuonna päädyimme melko pienen JV-vahvuuden vuoksi keltaisiin liiveihin, jotka ovat näkyvät. Tämä voi myös osaltaan vaikuttaa siihen, että JV:itä tuntui olevan reilumminkin (vaikka tosin hiljaisina hetkinä monet päätyivätkin päärakennuksen oven ulkopuolella aidalle istuksimaan). :)

  Toivottavasti tämä vastasi kysymyksiisi!

  Terveisin
  Karo Leikomaa, Finncon 2010 turvallisuusvastaava