CFP: XI Scifi- ja fantasiatutkijatapaaminen

CFP
Teorian käytäntö – FANTASTISTA TUTKIMASSA

XI SCIFI- JA FANTASIATUTKIJATAPAAMINEN
Jyväskylässä torstaina 15.7. & perjantaina 16.7. 2010

Finnconin yhteydessä järjestettävän yhdennentoista scifi- ja fantasiatutkijoiden tapaamisen teemana on teorian käytäntö.
Fantastinen asettaa jo peruslähtökohdissaan tutkijalle joukon teoreettisia kysymyksiä. Mikä on “fantasian” suhde “fantastisen” usein kuvaamaan “luonnollisen” ja “yliluonnollisen” suhteen ratkaisemattomuuteen? Miten tämä liittyy lajikysymykseen ja fantastisen kerronnan muotojen todellisuutta kyseenalaistavaan ja sitä uudeksi määrittelevään kerrontaan?

Tutkimuksen kohteena voivat olla kirjat, elokuvat, tv-sarjat tai muut scifiksi tai fantasiaksi laskettavat kulttuurituotteet. Toivomme saavamme tutkijatapaamiseen papereita teemoihin sopivista tutkimuksista, olipa tavoitteena essee, seminaarityö tai väitöskirja. Paperit voivat olla joko suomeksi tai englanniksi.

Tutkijatapaamisen tavoitteena on edistää monitieteistä suomalaisen tieteiskirjallisuuden ja fantasian tutkimusta sekä suomalaisen tutkijaverkoston kansainvälistymistä. Työskentelyä ohjaavat tutkija Irma Hirsjärvi (JY), tutkija Merja Polvinen (HY), prof. Liisa  Rantalaiho (TaY), prof. Frans Mäyrä (TaY), tutkija Matti Savolainen  (TaY) sekä tutkija Markku Soikkeli (TaY).

Lähetä 500 sanan abstrakti aiheestasi 16.5.2010 mennessä Word- tai  RTF-tiedostona osoitteeseen csmaso@uta.fi. Väitöskirjaan tai sitä seuraavaan tutkimukseen liittyvien papereiden toivomme olevan englanniksi. Lähetämme tiedon hyväksymisestä ja jatko-ohjeet 7.6. mennessä. Itse seminaariin toivomme 4-8 sivun paperia kultakin. Mikäli osanottajien määrä antaa myöten, käsitellään papereita myös teeman ulkopuolelta.
Huom! PORTTI-lehti tarjoaa joillekin papereille julkaisumahdollisuuden artikkeliksi muokattuina (http://www.sci.fi/~portti/).

Järjestäjät:
FINFAR – Finnish Network of Fantasy Research ja Finncon2010 (www.finncon.org).
Koordinaattori Markku Soikkeli (csmaso@uta.fi)

Kommentointi on suljettu