Kunniavieraita

Finncon 2010:n ensimmäiset kunniavieraat ovat varmistuneet.

Yhdysvalloista tapahtumaan saapuu kirjailija Ellen Kushner. Kushner tunnetaan fantasian taitajana, esiintyjänä, radiojuontajana, opettajana ja luennoitsijana. Hänen teoksensa ovat voittaneet mm. Locus-palkinnon, World Fantasy Awardin ja Mythopoeic Awardin. Suomeksi häneltä on viime vuonna ilmestynyt romaani Thomas Riiminiekka.

Tapahtuman kotimainen kunniavieras on kirjailija Sari Peltoniemi. Peltoniemi on kirjoittanut useita novelleja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Hän on ollut ehdolla Juniori-Finlandian saajaksi ja voittanut Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon vuonna 2002.

Fanikunniavieraamme on tamperelainen Liisa Rantalaiho. Rantalaiho tunnetaan fandomissa Spektren perustajajäsenenä, Portti-novellikilpailun pitkäaikaisena tuomarina ja Portti-lehden kriitikkona sekä filkkilaulannan tekijänä ja esittäjänä. Suomen Tieteiskirjoittajat ry myönsi hänelle Kosmoskynä-palkinnon vuonna 2006 ansioistaan suomalaisen tieteiskirjallisuuden edistäjänä.

Kommentointi on suljettu